18 Şubat 2013 Pazartesi

ETLİ MANTAR SOTE

malzemeler:
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 500 gr mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz,karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytnyağı                   

  Zeytinyağını tenceremize koyuyoruz ,salçalarımızı da ilave ediyoruz,ince kıyılmış soğanlarla kavuruyoruz.Daha sonra 250 gr etimizi(daha önce biraz pişiriyorum eti daha kolay oluyor ..)doğradığımız mantarları,sarımsağı ekliyoruz,mantar suyunu bıraktığı için 1 çay bardağı kadar su ekliyoruz,kaynamaya bırakıyoruz,daha sonra kısık ateşte 1 saat pişmeye bırakıyoruz.En son tuzunu karabiberini ekleyip karıştırıyoruz...servise hazır afiyet olsun....
                                                     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatın kokusu

Translate