Kış bugünlerde kendini tekrar hissettirdi ama hep böyle gitmeyecek bahar gelecek kalın giysilerimiz dolaplara kalkacak ve kilolarımızı belli edecek ince giysiler giymeye başlanacak.. zinde ve formda olmak için şimdiden bişeyler yapmak lazım...Ender saraç ın bu faydalı bilgilerine bir göz atmaya ve uygulamaya ne dersiniz:1- Sabah erken kalkın ve uyanır uyanmaz 2-3
dakika hızlı tempoda yürüyerek nabız atışınızı hızlandırın, soğuk olan
bedeni hızla ısıtmaya çalışın.
2- Uyanınca diş fırçalayıp dili
kazıdıktan sonra, 1 fincan sade Türk kahvesi veya yeşil çay için. Bu
dolaşımı hızlandırır ve metabolizmayı uyandırır.
3- Çıplak vücuda hamipek kese ilemasaj yapmak da canlandırıcı etki yapar.
4- Sabah kahvaltıda acı yiyebilirsiniz. En sağlıklı acılar, taze zencefil ,yeşil sivri biber, wasabe veya kırmızı biberdir.
5-Her sabah uyanınca aynada kendinize gülümseyin ve hiçbir şekilde sağlıklı zayıflama hedefinizden şaşmayacağınıza dair kendinize söz verin.
6- Sabahmutlaka bağırsaklarınızı boşaltmaya
çalışın. Eğer kabızlık sorununuz varsa bile tuvalette uzun oturmaya
çalışın. Kabızlık sorunu olmayan ve sabah bağırsaklarını boşaltan
kişilerin sindirimsistemi daha erken ve hızlı çalışır.
İşte size 1 günlük örnek mönü; sizin için diyetisyen Zeynep Köse’yle beraber hazırladık...
Sabah: Uyanınca elma sirkeli 1 bardak ılık su, ardından 1 katı yumurta, 2 adet acı sivri biber, 3-4 parmak az tuzlu yağlı peynir.
Öğle: 1 kase sebze çorbası, 4 adet ızgara köfte, 3-4 adet közlenmiş acı sivri biber
Ara öğün: Saat 16.00 civarı 1 adet kivi veya yeşil elma, 2 dilimtaze ananas, 3 adet yulaflı tarçınli bisküvi.
Akşam:
4-5 kaşık yeşil mercimek, 4 kaşık bulgur, 4-5 adet közlenmiş acı sivri
biber, bol roka-tere, gece gevşemek ve gaz olmaması için 1 fincan rezene
çayı.
ÖDEM ÇÖZÜCÜ ÇAY TARİFİ
Malzemeler:
1 Tutam mısır püskülü
1 Tutam kiraz sapı
1-2 adet böğürtlen yaprağı
1 adet saplarıyla beraber maydanoz.
Hazırlanışı:
Hepsi
1 bardak suda sadece 1 dakika kaynatılır ve 4-5 dakika demlenir. Sonra
içine şeker katılmadan süzülür ve günde 2-3 kez ılık - sıcak arası bir
ısıda içilir. İçerken ne çok aç ne de çok tok olunmalıdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder