Malzemeler:
5 ORTA BOY PATLICAN
2 ORTA BOY SOĞAN
300 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2-3 SİVRİBİBER
3 ORTA BOY DOMATES (1 TANESİ ÜSTÜ İÇİN)
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Normalde patlıcanlar kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılır fakat bizler daha sağlıklı ve hafif olması için bu yöntem yerine fırında pişirmeyi kullanıyoruz.Fırında hafif pişen patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tencereye alalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım.Isıtarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder