6 kişilik
Hamur malzemesi:
- 150 gr tereyağı
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
- 3 soğan
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 250 gr kıyılmış mantar
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 yumurta
- 5 çorba kaşığı süt
- 1 su bardağı krema
- yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
- fesleğen,karabiber,tuz
Çukur bir kapta tereyağını ,2 yumurta ,2 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek tart hamuru hazırlayın.hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.soğanları piyazlık doğrayın,tavada üç 3 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırın.soğan ve fıstıkları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.kıyılmış mantar,kuş üzümü,tuz ve karabiberiilave ederek biraz daha kavurun ve ocaktan indirin.hazırladığımız hamuru dolaptan çıkarın.yağlanmış tart kalıbının dibine yayın.hava alması için üzerini bıçakla delin.ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.tartı fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız harcı yayın.yumurta süt krema ve kaşar peyniri rendesini karıştırıp harcın üzerine boşaltın.tekrar fırına verip,üzeri kızarıncaya kadar pişirin.sıcakken dilimleyip servis yapın.afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder