12 Kasım 2012 Pazartesi

BESİN TÜKETİMİ İLE İLGİLİ ÖNERİLER

  • Her öğünde 3 dilim ekmek veya ekmek değişimini aşmamalıdır.Örneğin bir ince dilim ekmek yerine 2 yemek kaşığı pilav veya makarna yenilebilir.               
  • Kızartılmış hiçbir besin tüketilmemelidir.Hamileliğin son aylarında özellikle patates kızartmasının ve cipsin ,döl üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır.
  • Çikolata,dondurma,bisküvi ve kek tüketimini sınırlamak sağlık için önemlidir.Bu yiyecekler istendiğinde az olarak tüketilebilir.
  • Alkol alınmamalıdır.Mümkün olduğunca az ve açık çay içilmelidir.
  • Hazır gıdalardan kaçınılmalıdır.
  • Tatlı istendiğinde meyveli veya sütlü tatlı tercih edilmelidir.
  • Sütün içine kahve koyularak içilmesi kafeinin sütün içindeki kalsiyumun vücut tarafından kullanılmasını engeller
  • Süt içemeyen bir hamile yoğurt veya ayran tüketebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatın kokusu

Translate