MALZEMELER:
- 2 bardaktan biraz az kek unu
- 1/2 bardak toz şeker
- 2 yumurta
- 250ml süt
- 2 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı
- 1 tutam tuz
- tavayı yağlamak için bir kaşık tereyağı
SOS İÇİN:
- 2 paket bitter çikolata
- 1/2 bardak şekersiz krema
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 paket fındıklı krokan
oda sıcaklığında yumurtaları,sütü,toz şekeri,kek ununu,yağı ve tuzu birlikte çırpın.Hamuru 10 dakika dinlendirin.Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin..Çikolata eriyince kremayı katın,karıştırıp ocağı kapatın..Krepleri pişireceğiniz tavayı bir parça tereyağı ile yağlayın.Tava kızınca bir kepçe krep hamurunu tavaya dökün.(tavanın kızması önemli burda, daha önce koyarsanız hamuru; krep kurur)kısık ateşte 30 saniye kadar pişirin.daha sonra diğer yüzünü pişirin.bütün kreplerinizi pişirdikten sonra fındıklı krokanları havanda irice dövün.Krepler sıcakken içine çikolata sosu sürün,krokan parçalarını serpin,rulo yapın,dilimleyin.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder