çok farklı cheesecake tarifleri olduğunu gördüm.Diğerlerinide sizinle paylaşacağım.Farklı aromalar ,tatlarla yakında sizlerle olacak ikinci cheesecake tarifim.
Malzemeler:
Taban için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 nescafe fincanı süt
- 2 paket labne peyniri(400 g)
- 1 kutu krema(200 ml)
- 2 yumurta oda sıcaklığında
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Taban için bisküviler un haline getirilir.Tereyağı eklenir,karıştırılır.Süt azar azar ilave edilir,yumuşak karışım elde edilir.Kalıbın içine konur,diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplarda mikserden geçirilir,beyazı kar gibi olana kadar çırpılır.
Yumurta sarısı,labne peyniri ve krema iyice çırpılır.Ayrı yerde elenmiş un,nişasta ve vanilya bu karışıma dökülür ve çırpılır,şeker ilave edilir tekrar çırpılır.
Mikserle çırptığımız yumurta akları en son bu karışıma ilave edilir ve bi kaşıkla karıştırılır.
Bisküvi tabanının üzerine krema dökülür,160 derece ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir.(benmari usulü pişirme nedeni,cheesecake i
koyduğumuz büyük tepsinin içine su koyarsak kurumadan buharla pişen cheesecake in üzeri çatlamayacaktır.)
45 dakika üstü hafif kızarınca pişmiş demektir.
Üzerini ister limon dilimleri ile süsleyin ,isterseniz hindistan cevizi serpip üzerine erittiğiniz beyaz çikolatayı dökün,tamamen size kalmış,afiyet olsun.
Limonlu olan her hezzet benim için de favoridir doğrusu;) Misafirlerim için yazın illaki limonlu lezzetlerden hazırlarım çok hafif oluyor çünkü.. Bu da çok hoş bir tarife benziyor hem de kolay!.. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil