Malzemeler:2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 adet muz
1 paket vanilya
hindistan cevizi
Hazırlanışı:Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin,kokusu çıkana kadar kavurun.Şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.Kıvama gelince ocaktan alıp sütü ilave edin,vanilya ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun,iki parçaya ayırıp dolapta bekletirseniz yuvarlaması daha kolay olur.(soğukken yuvarlaması daha kolay olduğu için bu bir püf noktası olarak aklınızda kalsın)siz ilk parçayı ılımadan yuvarlarken ,ikinci parça soğuk kalacak.....küçük parçalarda dilimlediğiniz muzlardan alıp hamurun içine koyun hindistan cevizine bulayın.(isteğe göre fındık yada ceviz kullanılabilir muz yerine)
Servis tabağına alın,afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder