2 Ocak 2013 Çarşamba

ELVEDA KATYA

Elveda KatyaGerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek kaleme alınan “Elveda Katya”; Batum'da yetimhanede büyüyen Katya’nın, Yunus isimli Trabzonlu bir denizci olduğunu öğrendiği babasıyla tanışmak için Trabzon’a gidişinin hikayesidir.
Yunus Kaptan; Nadya’nın yıllar önce kendisinden hamile kaldığını bilmemektedir ve Katya’yı kabul etmez. Babası, ailesi ve çevre tarafından hiç de hoş karşılanmayan Katya; bilmediği bir dilin konuşulduğu bu yabancı topraklarda tek başına ve her türlü tehlikeye açık bir şekilde zaman geçirir. Yunus’un; tüm Ruslara fahişe gözüyle bakmaya alışmış çevresinde, Katya’yla adı çıkar. Film toplumun önyargılarını, vicdanı, bir kız çocuğunun "baba arayışını" anlatıyor. 
Yunus’un karısı ve kızları bu duruma büyük tepki gösterirken; Yunus’un yalancılıkla, para peşinde olmakla suçladığı Katya’ya aile içinden kucak açan tek kişi Yunus’un oğlu Veli olur.


 Vizyon Tarihi



 Elveda Katya : photo

Elveda Katya : photo 
Elveda Katya : photo
Elveda Katya : photo 
Elveda Katya : photo

4 yorum:

  1. İzlemiştim , etkileyici filmdi bence ama halkımızın duygularının sömürülmeye çok müsait olduğu düşünülerek yapılmış bi film di belli :) Yinede oyunculuklar senaryo falan güzeldi. Bu arada bende bloğumu yeni açtım beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba kübracım.evet etkileyci güzel bir film.Her film bazen acıyı bazen mutluluğu bazen de komikliği en baskın şekilde işlemezmi.........Filmin izlenilebilirliğini artırmak için yapılan oyunlardır bunlar........bir yerden vuracak insanları değilmi ama?:)blogunu ziyaret edeceğim boş bir vaktimde.hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Tatile kadar gişelerden kalkmazsa ben de izlemeyi düşünüyorum. Hoş görünüyor. :]

    YanıtlaSil
  4. Eğer izlersen Burcucum,paylaş bzimle neler düşünüyorsun film hakkında.

    YanıtlaSil

Hayatın kokusu

Translate